Select your Top Menu from wp menus

Funcţionar din Ialoveni, bănuit că extorca bani pentru eliberarea certificatelor fitosanitare

Şeful Direcţiei raionale pentru siguranţa alimentelor din Ialoveni a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, fiind bănuit de corupere pasivă.

Potrivit declarantului, funcţionarul i-ar fi cerut 1000 de lei pentru a-i elibera cinci certificate fitosanitare, fără efectuarea controlului mărfii, a mijloacelor de transport, dar şi a documentelor de provenienţă a încărcăturii. Reţinerea în flagrant a avut loc aseară în biroul de serviciu al funcţionarului după primirea banilor.

Pe acest caz a fost deschis un dosar penal în temeiul art. 324 Cod penal – corupere pasivă.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 10 ani de închisoare cu o amendă în mărime de până la 60 000 de lei. Bărbatul este reţinut pentru 72 de ore şi se află în custodia CNA. Acţiunea este sprijinită de procurorii Anticorupţie care exercită conducerea urmăririi penale.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/functionar-din-ialoveni-banuit-ca-extorca-bani-pentru-eliberarea-certificatelor-fitosanitare/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19