Select your Top Menu from wp menus

Fugarul Șor făcut cetățean de onoare al Orheiului

Ilan Șor, care a fost condamnat de prima instanță la 7,5 ani de închisoare într-un dosar din furtul miliardului, a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Orhei. Anunțul a fost făcut azi în cadrul unui eveniment care a avut loc la monumentul domnitorului Vasile Lupu cu prilejul hramului municipiului. Șor, care a intervenit la eveniment prin skype, a fost omagiat de primarul Pavel Verejanu, potrivit căruia decizia de acordare a titlului de cetățean de onoare a fost luată de consilierii locali pe data de  5 octombrie. Totuși pe 5 octombrie nu a avut loc nici o ședință, cea mai recenta adunare a aleșilor municipali având loc în seara zilei de 5 noiembrie, iar pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Municipal nu figura proiectul deciziei privind acordarea titlului de cetățean de onoare. Proiectul deciziei nu a fost expus nici pentru consultări publice pe site-ul primăriei Orhei.
De rând cu Șor, cetățeni de onoare au fost făcuți cântăreața Tatiana Costiuc, arhiepiscopul Nicodim Vulpe și episcopul Siluan (Șalari) stareț al Mănăstirii Curchi.
Ilan Șor este unul din figuranții în dosarul furtului miliardului, fiind acuzat de procuratură și de participare într-un grup criminal organizat. Acesta a fugit din Republica Moldova în vara anului 2019, concomitent cu plecarea din țară a lui Vladimir Plahotniuc, după pierderea puterii a Partidului Democrat.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/fugarul-sor-facut-cetatean-de-onoare-al-orheiului/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19