Select your Top Menu from wp menus

Franta: Un senator socialist, a fost arestat preventiv intr-un dosar de infractiuni financiare cu „caracter mafiot”

Un senator socialist francez, Jean-Noel Guerini, a fost plasat marti in arest preventiv la Marsilia (sud), pentru a fi audiat in cadrul unui dosar de infractiuni financiare care implica si membri ai criminalitatii organizate, anunta AFP.

Scandalul este legat de achizitiile publice ale autoritatilor locale din Corsica si Bouches-du-Rhone.

Potrivit unei surse judiciare, fratele senatorului socialist, Alexandre Guerini, este si el audiat marti.

Alexandre Guerini servea drept „curea de transmisie intre autoritatile locale si societate, intre lumea economica si sfera politica”, afirmase judecatorul de instructie, in cererea e ridicare a imunitatii parlamentare, evocand un dosar „cu caracter mafiot”.

Peste 20 de persoane – antreprenori, oameni care serveau drept paravan, alesi locali, functionari – sunt inculpati in acest dosar tentacular.

Deja inculpat in alte dosare, in special pentru deturnare de fonduri publice, delapidare, conspiratie si trafic de influenta, Jean-Noel Guerini, care este si presedintele consiliului general Bouches-du-Rhone, este de mai multe luni intr-o relatie foarte rece cu partidul sau, care i-a cerut in repetate randuri, in van, sa demisioneze si sa renunte la mandat.

sursa: hotnews.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/franta-un-senator-socialist-a-fost-arestat-preventiv-intr-un-dosar-de-infractiuni-financiare-cu-caracter-mafiot/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19