Select your Top Menu from wp menus

Franta adopta o lege care permite cuplurilor de homosexuali sa adopte copii

Cuplurile de homosexuali din Franta vor putea sa se casatoreasca si sa adopte copii incepand din 2013, a anuntat prim-ministrul Jean-Marc Ayrault in Parlamentul francez, potrivit BBC News. Anuntul premierului francez face parte dintr-un discurs care prezinta planurile pe cinci ani ale noului guvern socialist.

Alte tari europene, intre care Germania, Suedia si Marea Britanie au adoptat deja o lege care permite cuplurilor gay sa adopte copii. In prezent, doar cuplurile casatorite pot adopta in Franta.

In prima jumatate a anului 2013, dreptul la casatorie si la adoptie va fi permis tuturor cuplurilor, fara discriminare”, a afirmat Ayrault.

”Societatea noastra evolueaza, stilul de viata si mentalitatile se schimba. Guvernul va tine cont de aceste lucruri”, a mai spus premierul francez.

Cuplurile de homosexuali din Franta reprezinta 6,5 % din electoratul francez, potrivit cifrelor publicate de sondajele de opinie. Un studiu realizat la inceputul anului arata ca 63% dintre francezi sunt in favoarea casatoriilor intre homosexuali, in timp ce 56% dintre francezi aproba adoptia in randul cuplurilor gay.

Printre tarile care permit adoptia copiilor de catre cuplurile gay se numara Belgia, Danemarca, Finlanda, Germania, Islanda, Olanda, Norvegia, Spania, Suedia si Marea Britanie.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/franta-adopta-o-lege-care-permite-cuplurilor-de-homosexuali-sa-adopte-copii/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19