Select your Top Menu from wp menus

FP: Moscova ii foloseste in Ucraina pe MAFIOTII locali

Cand Secretarul de Stat american John Kerry a acuzat Rusia ca incearca sa se impuna prin intermediul “tevii unei arme si a fortei mafiei”, ar fi putut sa foloseasca doar termenul de “forta a mafiei”.

 Potrivit Foreign Policy,  acesta este noul model de conflict ASIMETRIC in care Moscova foloseste musamalizari complexe, infractori si agenti suspecti, pentru a-si extinde influenta.

Printre “luptatori” se afla si MAFIOTI LOCALI, fie gainari, fie “nasi”, care furnizeaza tot ce este nevoie, de la aliati politici de duzina, pana la batausi. In tot acest proces, Moscova demonstreaza CUM POATE FI UTILIZATA CRIMA ORGANIZATA ca instrument de opresiune, in timpul unui conflict.

Chiar daca agentii rusi lucreaza in estul Ucrainei, de la trupele Spetnaz, pana la ofiterii de contrainformatii, numarul lor exact este greu de estimat. Cei mai multi lunetisti camuflati din cladirile asediate, de pe drumurile blocate si anturajul fortelor “loialiste” sunt fie localnici – printre care si DEZERTORI din trupele Berkut – fie voluntari rusi, carora li s-a permis sa treaca granita, pentru a lua parte la conflictul ucrainean.
mai muilte pe:  National.MD

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/fp-moscova-ii-foloseste-in-ucraina-pe-mafiotii-locali/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19