Select your Top Menu from wp menus

FOTO: Apă murdară si plajă antisanitară – (ne)condiţia iazului din Orhei

Iazul  din oraşul Orhei   se află intr-o formă  sanitaro-igienică precară . Constatarea apartine  specialistilor de la Centrul de Panatate Publica  /CSP/ Orhei, care opereaza cu date de laborator concludente despre starea  singurului loc de odihnă estivală din urbe.

Potrivit sursei, calitatea apei,  după indicii chimici şi bacteriologici,  nu numai că nu este bună pentru scăldat ci,  din contră,  este daunatoare sănătatii. In probele de apă investigate,  si in aceasta vara,  a fost depistat vibrionul holeric non-aglutinabil, ceea ce face scaldatul de-a dreptul periculos.  Si alti indicatori, cum ar fi  reziduurile uscate,  sulfaţii,  etc. depăşesc normativele admisibile de cel putin 2-3 ori .

In plus, constata medicii, plaja arata mai degraba ca o gunoişte neautorizată decît ca o  zonă de odihna. Situatie,  asupra careia este atrasa atentia serviciilor comunale, care gestionează aceasta  zona de agrement.

In atare conditii, CSP Orhei recomandă populaţiei sa se abtina  de la scăldat, pentru a nu-si pune sanatatea in pericol.