Select your Top Menu from wp menus

VIDEO/FOTO Orhei: 63 de ani de la cel de-al II-lea val al deportărilor staliniste

In dimineata zilei de astazi, pe Aleea Monumentelor din Orhei a avut loc un miting in amintirea celor deportati din  Basarabia in vara anului 1949 .

Evenimentul s-a desfasurat la Monumentul-memorial al martirilor regimului stalinist care a fost inaltat in orasul Orhei cu exact 3 ani in urma, pe 6 iulie 2009,  la cea de-a 60-cea aniversare de cel mai mare val de deportari din Basarabia.

In aceasta dimineata, aici  a fost oficiata o slujba de pomenre  si tinut un minut de reculegere. Au luat cuvantul presedintele raioanului, Ion Stefarta, vice-primarul orasului, Ghenadie Manole, ex-primarul de Orhei, Ion Stratulat,  si o orheianca, victima a deportarii din 1949  – Elena Botnaru.

Dupa incheierea mitingului, monumentul-memorial s-a umplut de flori pe care le-au depus participantii la evenimentul comemorativ.

Un material audio amplu despre comemorarea  aniversarii a
63-a de la cel de-al doilea val al deportarilor staliniste va fi difuzat la Radio Orhei  in dupa amiaza acestei zile.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/foto-orhei-63-de-ani-de-la-cel-de-al-ii-lea-val-al-deportarilor-staliniste/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19