Select your Top Menu from wp menus

Fostul șef al serviciului vamal transnistrean, condamnat la zece ani de închisoare

Fostul șef al serviciului vamal transnistrean, Iuri Ghervaziuk, a fost condamnat de către autoproclamatele autorități din regiune la zece ani de închisoare pentru depășirea atribuțiilor de serviciu, cu aplicarea unei amenzi de 3,5 milioane de ruble transnistrene, transmite IPN.

Presa din regiune scrie că Iuri Ghervaziuk ar fi organizat scheme de corupție, în cadrul uzinei „Biohim”, cu eschivare de la plata impozitelor. De asemenea, a fost acuzat de dare de mită pentru a efectua un export fraudulos de alcool. Sentința primei instanțe este cu drept de atac în termen de zece zile.

În luna februarie a anului curent, Iuri Ghervaziuk ar fi fost reținut în raionul Anenii Noi, pe traseul național, de către persoane îmbrăcate în uniforme polițienești. Ministerul Afacerilor Interne declara atunci că nu deține informații referitor la acest caz. Tot atunci, presa din regiune scria cu referire la persoane din anturajul lui Ghervaziuk, că acesta a fost răpit și că „probabil noua conducere, controlată de către oligarhii transnistreni din holdingul „Sheriff”, astfel reglează conturile cu Iuri Ghervaziuk, pentru faptul că anul trecut a făcut publice fapte dosite de mulți, cum timp de șase ani „Sheriff” nu a achitat în bugetul transnistrean în jur de un miliard de dolari sub formă de accize și taxe de import”.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/fostul-sef-al-serviciului-vamal-transnistrean-condamnat-la-zece-ani-de-inchisoare/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19