Select your Top Menu from wp menus

Fostul prim-ministru Vlad Filat, condamnat la nouă ani de închisoare, eliberat din detenție

Fostul prim-ministru Vlad Filat, condamnat la nouă ani de închisoare, a fost eliberat astăzi, 3 noiembrie, din detenție.

Purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Oleg Pantea, a declarat pentru IPN că există o încheiere a instanței de judecată prin care Vladimir Filat a fost eliberat din penitenciar.

Contactat la numărul de telefon pe care îl avea pe timpul când era premier, Vlad Filat nu a răspuns.

Avocatul lui Vlad Filat, Victor Munteanu, a declarat la acest subiect că „dacă Vlad Filat va dori să comunice ceva, o va face personal sau prin intermediul avocaților”. Întrebat dacă mai este avocatul lui Filat, Victor Munteanu a răspuns că este și că, dacă va fi ceva de comunicat, Vlad Filat va decide cum o va face.

Vlad Filat a fost reținut în octombrie 2015, urmare a unui autodenunț al lui Ilan Șor. Pe 27 iunie 2016, a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru corupere pasivă și trafic de influență, fiind deținut în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău.

Fostul prim-ministru mai este cercetat într-un al doilea dosar, pentru de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Dosarul se afla pe rol la Judecătoria Chișinău. În ambele dosare Vlad Filat a pledat nevinovat, calificând cazurile ca fiind politice.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/fostul-prim-ministru-vlad-filat-condamnat-la-noua-ani-de-inchisoare-eliberat-din-detentie/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19