Select your Top Menu from wp menus

Fostul preşedinte al raionului Basarabeasca, împreună cu doi subalterni, condamnaţi pentru acţiuni coruptibile

Fostul preşedinte al raionului Basarabeasca, împreună cu vicele său şi responsabilul tehnic al Consiliului raional au fost condamnaţi pentru corupere pasivă, primul fiind luat sub strajă din sala de judecată, ceilalţi doi eschivîndu-se, urmînd a fi anunţaţi în căutare.

Examinarea respectivei cauze în instanţa de judecată a durat mai bine de doi ani şi jumătate.

Sentinţa a fost dictată după ce Procuratura Anticorupţie a demonstrat prin probe că inculpaţii, care în perioada decembrie 2011 – iulie 2012, deţineau funcţiile de Preşedinte şi vicepreşedinte al raionului Basarabeasca, în complicitate cu responsabilul tehnic al Consiliului raional au pretins şi primit de la directorul unei firme bani ce nu li se cuvin, în sumă totală de 30 mii lei.

În fapt, inculpaţii, fiind membri ai Comisiei de Recepţie a lucrărilor la Centrul Comunitar „Speranţa” din cadrul secţiei asistenţă socială a Consiliului raional Basarabeasca au tergiversat semnarea proceselor-verbale de recepţie a lucrărilor de construcţie, efectuate de către un agent economic, pînă cînd directorul firmei respective nu le va oferi 30 mii lei, în calitate de mită. Fiind condiţionat de către inculpaţi, în vara anului 2012, directorul firmei a transmis, în trei tranşe, banii extorcaţi, sumele fiind înmînate prin intermediul responsabilului tehnic al Consiliului raional, care ulterior au fost împărţite între inculpaţi.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/fostul-presedinte-al-raionului-basarabeasca-impreuna-cu-doi-subalterni-condamnati-pentru-actiuni-coruptibile/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19