Select your Top Menu from wp menus

Fostul premier, Ion Sturza, despre sansa lui Iurie Leanca de a fi prim-ministru in noul guvern: “Cred ca nici domnul Leanca nu isi doreste”

Invitat la emisiunea In PROfunzime, Ion Sturza, cel care a detinut in 1999 functia de prim-ministru, a declarat ca teoretic Iurie Leanca ar putea conduce noul guvern.

“Sansele lui sunt foarte mici, stiu ca se bea sampanie, dar cand nu te doreste propriul partid, propriul lider, este foarte greu sa iti creezi iluzii ca vei fi urmatorul premier.”, a spus Ion Sturza, invitat in studioul emisiunii In PROfunzime.

Totodata, fostul prim-ministru, in prezent om de afaceri in Romania, a declarat ca e sceptic ca Iurie Leanca va fi premier. “Poate propus – da, dar va fi respins, in primul sau in al doilea tur de alegeri. Dar ce conteaza un prim-ministru in Moldova? Ati citit acordul? Eu nu-l vad pe Voronin, cel din 2009 semnand asa ceva. Se vede o lipsa de credibilitate reciproca si se creeaza un “politbirou” care primeste decizii, dar nu raspunde pentru nimic. Guvernul va trebui sa isi ceara voie, cred ca nici domnul Leanca nu isi doreste sa fie o mascota care sa satisfaca poftele.”

Iurie Leanca ramane a fi candidatul PLDM-lui la functia de premier, formatiune care si-a revendicat aceasta functie inalta in stat. De cealalta parte, comunistii au declarat, prin persoana lui Vladimir Voronin, ca nu il vor vota pe Iurie Leanca nici intr-o functie.

sursa: inprofunzime.md