Select your Top Menu from wp menus

Fostul ministru de Interne al Bulgariei, inculpat pentru interceptări ilegale

Fostul ministru de Interne al Bulgariei, Ţvetan Ţvetanov, un om de încredere al fostului premier conservator Boiko Borisov, a fost inclupat, miercuri, pentru interceptări telefonice ilegale ale unor politicieni şi oameni de afaceri, a anunţat avocatul său Menko Menkov, relatează AFP, citată de Mediafax.

„Ni s-a trimis un act de acuzare. Am fost surprinşi, deoarece lipsesc probe privind utilizarea ilegală a unor mijloace speciale în domeniul informaţiilor”, a declarat Menkov.

„Clientul meu este nevinovat”, a subliniat el, în contextul în care fostul ministru de Interne urmează să rămână la dispoziţia justiţiei bulgare.

Potrivit postului public de radio BNR, Ţvetan Ţvetanov este acuzat de faptul că „nu a exercitat un control asupra utilizării de mijloace de informaţii speciale”.

Pe data de 30 mai, Parchetul a solicitat ridicarea imunităţii parlamentare a fostului ministru, care ar fi „permis cu bună ştiinţă o încălcare a procedurii de utilizare a unor mijloace de informaţii speciale”.

Printre cei interceptaţi ilegal s-ar afla preşedintele Rosen Plevneliev, comisarul european Kristalina Gheorghieva, oficiali din cadrul unor patide şi din mediul de afaceri.

Subiectul a fost exploatat pe larg în campania pentru alegerile legislative anticipate de la 12 mai, Ţvetanov fiind şeful de campanie al partidului conservator GERB, al fostului premier Borisov, nevoit să demisioneze la 20 februarie, sub presiunea străzii, după numeroase manifestaţii, în februarie.

GERB a obţinut o victorie în urma alegerilor, nu însă şi o majoritate, iar în lipsa unor parteneri în vederea formării unei coaliţii guvernamentale a trecut în opoziţie.

Guvernul este condus de către un economist neafiliat, Plemen Oreşarski, şi susţinut de socialişti şi partidul minorită’ii musulmane turce.

Noul Parlament intenţionează să treacă serviciul de interceptări, aflat în prezent în subordinea Ministerului de Interne, sub controlul direct al Guvernului, prin crearea unei agenţii guvernamentale pentru „mijloace speciale de informaţii”.

sursa: antena3.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/fostul-ministru-de-interne-al-bulgariei-inculpat-pentru-interceptari-ilegale/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19