Select your Top Menu from wp menus

Fostul deputat Iurie Bolboceanu riscă până la 20 de ani de închisoare

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală și a remis în instanța de judecată cauza penală de acuzare a fostului deputat Iurie Bolboceanu de trădare de Patrie, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă, Iurie Bolboceanu este acuzat de faptul că, fiind racolat de către ofițerii Direcției Principale de Informații a Statului Major General al Ministerului Apărării al Federației Ruse, în perioada 5 octombrie 2016 – 17 martie 2017, urmărind un scop material, a cules și a livrat informații de interes național, pasibile de a fi utilizate în dauna intereselor Republicii Moldova.

Informațiile furnizate constau în date privind strategiile și tacticile unor reforme legislative naționale de importanță majoră, acumulate de la figuri politice decizionale, date personale ale persoanelor cu funcții înalte în stat, promotori ai reformelor politice, evoluția tactică a acțiunilor de implementare a Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, informații detaliate referitor la intențiile și planurile legislative ale grupurilor parlamentare de guvernământ, bazate pe date culese din interiorul formațiunilor politice, informații cu potențial strategic, pasibile de a fi utilizate în dauna intereselor Republicii Moldova.

Dacă va fi găsit vinovat de comiterea infracțiunii de care este acuzat, Iurie Bolboceanu riscă pedeapsă cu închisoarea de la 12 la 20 de ani.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/fostul-deputat-iurie-bolboceanu-risca-pana-la-20-de-ani-de-inchisoare/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19