Select your Top Menu from wp menus

Fostă directoare de liceu, amendată pentru tratament inuman

O fostă profesoară a Gimnaziului din satul Mihălaşa, raionul Teleneşti, tot ea şi directoarea respectivei instituţii de învăţământ, a fost amendă cu 17 mii de lei și privată de dreptul de a ocupa funcții în domeniul învățământului timp de cinci ani. Verdictul a fost dictat pentru comiterea tratamentului inuman şi degradant, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, în intervalul anilor 2014 – 2015, în timpul orelor pe care le preda, profesoara a lovit de mai multe ori peste cap şi a folosit constant replici jignitoare faţă de trei elevi din clasa a V-a. În acest mod, profesoara a decis să-i pedepsească pentru că nu şi-au făcut temele pentru acasă, acţiuni care au avut loc în prezenţa colegilor de clasă. Într-un alt caz, inculpata a impus cei trei minori să execute câte o mie de genuflexiuni, efort fizic de intensitate exagerată, care a generat surmenajul excesiv al copiilor vizaţi.

Potrivit procurorilor, prin aceste acţiuni, inculpata le-a umilit elevilor demnitatea, le-a provocat intense dureri fizice şi suferinţe psihice, care reprezintă tratamente inumane şi degradante. Cazul a ieşit la iveală după ce unul dintre elevi le-a povestit părinţilor despre cele întâmplate, aceştia depunând o plângere la Procuratură, după care a fost iniţiată o cauză penală pe acest fapt.

Fiind audiat în condiţii speciale, minorul a declarat că nu a fost unicul copil umilit, ci împreună cu încă doi colegi. La demersul procurorilor, în anul 2015, profesoara a fost suspendată din funcţie, după care aceasta a părăsit teritoriul Republicii Moldova, fiind dată în urmărire generală. În vara anului trecut, femeia a revenit în ţară, procurorii reluând urmărirea penală.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/fosta-directoare-de-liceu-amendata-pentru-tratament-inuman/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19