Select your Top Menu from wp menus

Fosta contabiilă a Primăriei Orhei asistă o deputată rusă la transportarea tinerilor în Rusia

Europa Liberă scrie că fosta contabilă a Primăriei Orhei, care a fost consilieră municipală și raională din partea Partidului Șor, Nelli Parutenco asistă logistic deputata rusă Aliona Arșinova la transportarea tinerilor din Republica Moldova în Federația Rusă.
 Fugită la Moscova în 2022, pentru a se o ascunde de o anchetă despre presupusa finanțare ilegală a fostului Partid Șor, Parutenco este astăzi directoarea „Evraziei”.

În luna mai, „Evrazia” a dus în excursie la Moscova zeci de tineri din Chișinău, Bălți și Comrat. Din ultimul grup a făcut parte „Miss Moldova-2023”, Diana Spotarenco, liderul organizației de tineret „Next Generation”, Nicolai Șicolai, consilierul local din Comrat, Ivan Panea, membru al partidului pro-rus „Renaștere”.

investigație a portalului de limbă rusă The Insider sugerează că serviciile speciale ale Rusiei creează organizații non-profit de tipul „Evraziei” pentru a racola simpatizanți în alte țări, inclusiv acolo unde numărul diplomaților ruși a fost redus masiv în ultimii ani în urma invaziei rusești în Ucraina.

Ținte ar fi în primul rând studenții cei mai promițători și tineri cercetători. Investigația Insider se concentrează pe activitatea unui institut de cercetare în domeniul comunicațiilor lansat exact în aceeași încăpere de la Moscova, unde a mers în aprilie Evgenia Guțul la prezentarea „Evraziei”.


mai multe pe europalibera.org


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/fosta-contabiila-a-primariei-orhei-asista-o-deputata-rusa-la-transportarea-tinerilor-in-rusia/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19