Select your Top Menu from wp menus

Fost procuror adjunct de Basarabeasca, trimis în judecată

Procuratura Generală a finalizat urmărirea penală şi a expediat în instanţa de judecată cauza penală de învinuire a fostului adjunct al procurorului raionului Basarabeasca de comiterea neglijenţei în serviciu, soldată cu decesul unei persoane, transmite IPN.

Cauza penală a fost pornită în luna martie anul curent după ce în acţiunile inculpatului au fost constatate grave abateri de la legislaţie, soldate cu urmări deosebit de grave şi ireparabile.

Conducând urmărirea penală pe faptul violenţei în familie, comisă de un localnic care sistematic îşi bătea soţia şi copilul minor, fostului adjunct al procurorului raionului Basarabeasca de fiecare dată a dispus suspendarea urmăririi penale şi cercetarea agresorului în stare de libertate. Decizia acestuia de a suspenda urmărirea penală era motivată prin faptul că bărbatul este grav bolnav, nu este posibilă investigarea cazului cu participarea lui şi, respectiv, nu poate fi finalizat dosarul.

Astfel, după ani de maltratări şi agresiuni suportate de victimă, procurorul l-a deferit pe soţul acesteia justiţiei abia când femeia a decedat, în urma loviturilor de ciocan aplicate de către soţ. În iulie 2014, bărbatul a fost condamnat la 15 ani închisoare.

Potrivit Procuraturii, în toate cazurile de suspendare a urmăririi penale, deciziile procurorului au fost neîntemeiate, bazate pe probe inexistente la acel moment, care nu-i permiteau adoptarea unor asemenea soluţii.

La finele anului 2014, procurorul a fost eliberat din funcţie. Cauza penală de învinuire a acestuia a fost expediată pentru examinare Judecătoriei Basarabeasca, iar dacă va fi recunoscut culpabil, riscă închisoare de până la şase ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 10 ani.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/fost-procuror-adjunct-de-basarabeasca-trimis-in-judecata/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19