Select your Top Menu from wp menus

Fost consilier prezidențial și expert în securitate națională din România | Cetățenia românească ar trebui să fie retrasă acelor indivizi din R.Moldova care nu respectă interesele românești

Fostul consilier prezidențial al lui Traian Băsescu și expert în securitate națională de peste Prut, Iulian Fota, recomandă ca, odată cu instalarea președintelui României pentru al doilea mandat, să fie acordată o atenție specială situației din Republica Moldova. De asemenea, el consideră că buna colaborare dintre președinte și premier trebuie transformată într-o oportunitate de revizuire a politicii Bucureștiului față de Chișinău.

„Iar această revizuire trebuie să includă și aplicarea unor măsuri coercitive, de genul retragerii cetățeniei românești acelor indivizi care nu respectă interesele românești. Pentru unii români de la Chișinău, cetățenia României este doar o protecție a intereselor lor personale. Ce pot ei să facă pentru România nu este important. Chiar mai rău, prin tot ce fac politic, ne arată ca se șterg zilnic la fund cu interesele noastre. Contează doar averile lor și siguranța personală. În ipocrizia lor imensă, îi mai răbdăm mult pe indivizii ăștia?”, a declarat Iulian Fota. 

Menționăm că mai mulți politicieni aflați la guvernare în R.Moldova dețin cetățenia românească, inclusiv câțiva deputați socialiști. 

sursa: radiochisinau.md