Select your Top Menu from wp menus

Fondatorul „Facebookului rusesc” a PARASIT Rusia din cauza FSB-ului! Snowden, multumit de GAZDE?

Fondatorul celei mai importante reţele de socializare ruse Pavel Durov a anunţat marţi că a părăsit Rusia, invocând tensiuni cu autorităţile, într-un context tot mai dificil pentru utilizatorii de Internet în această ţară, relatează AFP.

Fondatorul VKontakte (VK), reţeaua de socializare favorită a ruşilor, care-l depăşeşte, în fosta URSS, pe concurentul său american Facebook cu peste 100 de milioane de utilizatori, a dat asigurări că nu intenţionează să revină în Rusia, după o zi de la acceptarea demisiei sale de către VK.

Motivul este refuzul lui Durov de a preda FSB (serviciile secrete ruse) date personale ale organizatorilor grupului Euromaidan, care joacă un rol central în mişcarea de contestare proeuropeană în Ucraina.”Mi-e teamă că nu există cale de întoarcere”, a declarat el pentru site-ul american TechCrunch, specializat în informaţii despre sectorul tehnologic. „Nu,  după ce am refuzat în mod public să cooperez cu autorităţile. Acestea nu mă pot suporta”, a adăugat el.

Duma de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus) a adoptat o serie de legi prezentate ca vizând să lupte împotriva terorismului, dar care ar urma să instituie un control mai amplu din partea autorităţilor asupra Internetului, unul dintre ultimele spaţii ale libertăţii de exprimare, într-o ţară în care presa este controlată de către stat.

citeste si: Putin si Snowden au discutat “pe limba lor”, ca fosti spioni

sursa: ziaruldeiasi.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/fondatorul-facebookului-rusesc-a-parasit-rusia-din-cauza-fsb-ului-snowden-multumit-de-gazde/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19