Select your Top Menu from wp menus

Foloase financiare//Ca municipiu, Orheiul primeşte milioane în plus din impozitul pe venitul reţinut din salariu

Statutul de municipiu îi aduce Orheiului şi foloase financiare. Este vorba despre milioanele de lei care vor rămâne în bugetul municipal și la  dispoziția autorităților, pentru cheltuieli  de plan local.

O decizie de corelare a bugetului anului 2018 a fost aprobată de Consiliul Municipal Orhei, la sfârşitul săptămânii  trecute. La capitolul impozitul pe venit din salariu   vistieria municipală se va completa cu o sumă considerabil mai mare în raport cu cei 9,1 milioane de lei care erau înscriși în bugetul, aprobat la finele anului trecut.

Majorarea constituie 6,7 milioane de lei şi se datorează modificărilor la Legea privind finanţele publice locale. Potrivit acestora, municipiile dispun de  dreptul de a-şi păstra 35% la sută din impozitul pe venitul reţinut din salariu pe teritoriul UAT, faţă de doar 20%  anterioare. 

Amintim că în anul trecut, Orheiul și alte 7  orașe – Cahul, Hânceşti, Ungheni,  Soroca, Edineţ, Ceadîr-Lunga și Strășeni au obținut statutul de municipiu.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/foloase-financiare-ca-municipiu-orheiul-primeste-milioane-in-plus-din-impozitul-pe-venitul-retinut-din-salariu/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19