Select your Top Menu from wp menus

Focar de pestă porcină în satul Palanca

Focar de pestă porcină africană în satul Palanca din raionul Ştefan Vodă. Virusul a fost confirmat în trei gospodării.

Potrivit unui comunicat de presă al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), în cele trei gospodării se efectuează dezinfecția locurilor unde au fost întreținute animalele, iar porcinele din localitate sunt plasate sub observație sanitar-veterinară.

Concomitent, a fost intensificat controlul privind traficul de porcine, produse și subproduse din carne de porc. Populația este instruită să respecte regulile sanitar-veterinare care se impun. La faţa locului se află o echipă de intervenție, dotată cu cele necesare lichidării focarului.

Contactată de IPN, Larisa Voloh, primarul localității, a spus că nu sunt aplicate restricții de intrare-ieșire din sat, dar vor fi amenajate filtre sanitare pentru dezinfectarea unităților de transport și se va aplica un control mai strict ca să nu fie adusă carne de porc din Ucraina. În privința animalelor din alte gospodării nu sunt dispuse niciun fel de măsuri, dar porcii vor fi verificați să nu prezinte risc de îmbolnăvire.

În cele trei gospodării afectate creșteau patru porci. Unul a fost sacrificat. Altul a fost incinerat după ce a pierit din cauza bolii. Iar alți doi sunt sub supraveghere.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/focar-de-pesta-porcina-in-satul-palanca/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19