Select your Top Menu from wp menus

FMI: Criza globală va dura un deceniu

Economia mondială va avea nevoie de cel puţin zece ani pentru a ieşi din criza financiară care a început în 2008, a declarat economistul şef al Fondului Monetar Internaţional (FMI) Olivier Blanchard, într-un interviu acordat site-ului Portfolio.hu, transmite Reuters.

‘Nu este încă un deceniu pierdut … Dar cu siguranţă va dura cel puţin un deceniu de la începutul crizei pentru ca economia să revină într-un ritm decent’, a afirmat oficialul FMI.

Germania va trebui să accepte o inflaţie mai ridicată şi o întărire reală a puterii sale de cumpărare, ca parte a soluţiei la problemele Europei, a explicat Blanchard. Chiar dacă acum toată lumea este preocupată de criza datoriilor din Europa, şi America şi Asia au probleme fiscale care trebuie rezolvate, a adăugat oficialul FMI.

‘Japonia se confruntă de asemenea cu ajustări fiscale dificile, care vor fi rezolvate într-un deceniu. China are probabil grijă de boom-ul imobiliar iar creşterea a fost mai lentă decât înainte dar nu ne aşteptăm la o aterizare dură’, a adăugat economistul şef al FMI.

sursa: AGERPRES


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/fmi-criza-globala-va-dura-un-deceniu/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19