Select your Top Menu from wp menus

Fiscul l-a sancţionat pe Ilan Shor pentru că nu şi-a declarat toate veniturile

În afară de procesul de judecată legat de fradudarea sistemului bancar, în care Ilan Shor a fost condamnat pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari, acesta mai este implicat într-un litigiu cu Fiscull.

În cadrul unui control fiscal repetat efectuat de angajaţii Fiscului în 2016 „prin metoda verificării tematice cu aplicarea metodelor indirecte de estimare a venitului impozabil, al corectitudinii calculării, declarării şi achitării impozitului pe venit de către Ilan Shor, pentru anul 2013” s-a constatat că afaceristul a diminuat impozitul pe venit în anul 2013.

În urma controlului, Inspectoratul Fiscal Principal de Stat (IFPS) a emis pe 28 aprilie 2016 o decizie în care pentru anul 2013 lui Ilan Shor i s-a calculat un impozit pe venit de 25.694,34 lei și i s-a aplicat o amendă de 25.694,34 lei pentru diminuarea impozitului pe venit și o penalitate de 5.368,06 lei, scrie mold-street.com. Sursa citată relatează istoria procesului, în care avocatul lui Shor, Maxim Sidorenco a solicitat la Curtea de Apel Chișinău, aplicarea măsurii de asigurare, prin care decizia de încasare a banilor de la primarul de Orhei să fie suspendată, până la soluționarea cauzei în fond, deoarece i se poate cauza paguba materială şi prejudiciu iminent şi nejustificat la momentul dat.

Instanța a respins atât această solicitare, iar ulterior – și  acțiunea prin care s-au contestat deciziile Fiscului privind sancțiunile aplicate în privința lui Ilan Shor.  


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/fiscul-l-a-sanctionat-pe-ilan-shor-pentru-ca-nu-si-a-declarat-toate-veniturile/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19