Select your Top Menu from wp menus

FISC: La „Metal Feros” descoperite fraude record. Acţiunile CNA vin pe fundalul luptei cu marii evazionişti

În legătură cu descinderea de astazi a reprezentanţilor CNA în cadrul Inspectoratului Fiscal Principal de Stat -IFSP- a emis  un comunicat in care informeaza ca se observa o stranie coordonare a evenimentelor din ultima perioadă, începută odată cu schimbarea radicală de atitudine a Serviciului Fiscal de Stat faţă de marii evazionişti, de firmele fantomă care practic, în acest moment, nu mai există.

În acelaşi timp, aceste percheziţii, neargumentate în nici un fel, au coincis şi cu controalele de la întreprinderea Metal Feros unde au fost descoperite fraude record în R.Moldova. Întâmplător sau nu, aceste acţiuni de intimidare, reflectate prin show-uri mediatice grosolane, au loc în exact aceeaşi perioadă în care Serviciul Fiscal de Stat documentează acţiunile unui grup de firme din domeniul telecomunicaţiilor, al exportului de metale etc.

Dacă iniţial, până acum câteva săptămâni, puteam vorbi doar despre ameninţări cu răfuiala fizică, iată că, din păcate, astăzi asistăm la un fenomen foarte periculos pentru un Stat de drept, mai precis atunci cînd instituţii ale Statului sînt folosite pentru intimidarea altor instituţii, se spune in comunicatul citat.