Select your Top Menu from wp menus

Filat, Lupu, Ghimpu despre reformatare si functii, dupa alegerea presedintelui

Premierul Vlad Filat, presedinte al PLDM,  declară că alegerea preşedintelui ţării nu va determina reformatarea Alianţei de guvernare. Declaraţia a fost făcută astăzi, după scrutinul prezidenţial, în cadrul unui interviu acordat postului de radio Europa Liberă. „Acordul Alianţei nu ţine doar de funcţii. Acordul Alianţei, în primul rând, ţine de actul guvernării în Republica Moldova. Şi uitaţi-vă de acest aspect noi ne vom ţine în continuare. Fiecare dintre partidele care constituie Alianţa pentru Integrare Europeană are posibilitatea şi, mai mult decât atât, instrumentarul suficient pentru ca să contribuie în îndeplinirea programului de activitate a guvernării”, a mai declarat premierul.

Până la finele acestui mandat a Legislativului, o altă majoritate parlamentară nu mai are şanse să apară, a declarat democratul Marian Lupu intr-un interviu pentru Radio Europa Liberă, . Majoritatea parlamentară, poate  doar să crească numeric în cadrul Parlamentului. Dacă astăzi suntem 58 în majoritatea parlamentară, haideţi să ne imaginăm că pe aceste căi de anumite migraţii politice, ajungem la o majoritate de 71 şi mai mulţi”, a specificat Marian Lupu.

Liderul Partidului Liberal, MIhai Ghimpu, declară că nu va accepta nicio funcţie pentru unul din deputaţii grupului Dodon, în schimbul votului pentru alegerea lui Niclae Timofti în funcţia de şef al statului, scrie 24 H.md.  Ghimpu susţine că dacă un partid din Alianţă va accepta acest lucru, liberalii vor părăsi coaliţia de guvernământ.  „Cu aceşti neafiliaţi s-a încheiat povestea. Gata. Alianţa are 59 de voturi şi dacă cineva din colegii noştri s-au înţeles, iarăşi, pe ascuns, ca şi cu Greceanîi, nişte funcţii pentru Dodon şi încearcă să le voteze cu comuniştii, înseamnă că PL-ul părăseşte Alianţa şi gata.”, a declarat Ghimpu, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Amintim ca vineri, 16 martie, Nicolae Timofti, candidat al  AIE, a fost ales în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, prin votul a 62 de deputaţi, inclusiv al celor 3 socialisti  din ‘grupul Dodon” si al neafiliatului  Mihai Godea.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/filat-si-ghimpu-despre-reformatare-si-functii-dupa-alegerea-presedintelui/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19