Fiecare al doilea moldovean este supraponderal sau obez. În Republica Moldova ponderea persoanelor obeze şi supraponderale este mai mare în mediul urban, în comparație cu mediul rural. Fenomenul este mai mult caracteristic femeilor decât bărbaților, transmite IPN.
Datele sunt oferite de Centrul Național de Sănătate Publică (CNSP), în contextul Zilelor Europene ale Mișcării pentru Sănătate și de Prevenire a obezității, care se desfășoară în perioada 10-20 mai. Potrivit CNSP, obezitatea creşte proporţional vârstei, de la 1% în grupul de vârstă de 18-24 ani până la 25% în grupul de vârstă de 45-65 ani, după care descreşte.
Modul sedentar de viaţă este caracteristic pentru aproape 60 la sută din populația cu vârsta de 15 ani şi peste. Potrivit specialiștilor, o altă cauza obezităţii şi a supraponderalităţii este consumul scăzut de fructe şi legume. 66,6 % din populația moldovenească consumă mai puţin de 5 porţii de fructe şi legume pe zi.
Direcția Situații Excepționale mun. Orhei a IGSU continuă să desfășoare măsuri de prevenire a…
Câțiva candidați supleanți pe lista Partidului ”RENAȘTERE” sunt imposibil de identificat pe teritoriul comunei Pelivan…
Biroul Național de Statistică informează că, prețurile medii de consum în octombrie 2024 s-au majorat…
Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI) felicită autoritățile moldovene pentru eforturile lor de a…
Până în prezent înotătorul Ion Lazarenco Tiron nu a primit nici un răspuns la plângerile…