Select your Top Menu from wp menus

Festivalul Gustar, ediţia 2016, în PLIN avânt

De azi și până duminică, cei pasionați de muzică etno, obiecte de meșteșugărit și bucate tradiționale pot merge la Festivalul Gustar, desfășurat ca și în ceilalți ani în apropierea complexului turistic Orheiul Vechi. Organizatorii evenimentului spun că programul a fost gândit astfel încât să le ofere și vizitatorilor din Moldova, dar și celor de peste hotare, motive ca să petreacă trei zile în mijlocul naturii. În aceste trei zile, de pe scena improvizată în lunca Răutului se vor auzi și în acest an voci cunoscute din România, Italia, Republica Moldova, Ucraina și Rusia .

Festivalul Gustar are o statistică  convingătoare – cel puțin 10 la sută din vizitatori sunt de peste hotare. Aceștia se arată interesați de bucătăria moldovenească și nu trec cu vederea nici tarabele meșterilor populari, notează Europa Liberă.

Unul dintre organizatorii festivalului, Vlad Costandoi a spus că Gustarul  a fost gândit să devină o atracție turistică și să scoată din anonimat întreaga salbă de sate pitorești din zona Orheiului Vechi.

În acest an, organizatorii îşi doresc ca mai multă lume să afle despre localitatea Furceni, din preajma Orheiului Vechi,  considerând că și acest  sat are  un bun potențial  turistic. Ca idee, s-ar putea ca  de la an la an festivalul să exploreze  noi locuri și locații.

Amintim ca anul trecut,  ediţia a YI-a a Gustarului a fost anulată, lăsând un gol în calendar şi în spaţiul pe care l-a ocupat permanent din anul 2010  la Orheiul Vechi, la  început de august.