Select your Top Menu from wp menus

Fermierii din Statele Unite hrănesc vacile cu dulciuri, din cauza preţului record la porumb

Fermierii din SUA, confruntaţi cu preţuri record la porumb, hrănesc vacile cu ciocolată, bomboane gumate, bezele, topping pentru îngheţată şi praf pentru prepararea cicolatei fierbinţi, afirmă crescători de animale, nutriţionişti pentru bovine şi traderi de materii prime, potrivit CNN, citat de MEDIAFAX.
„Este o practică folosită de decenii şi este o modalitate bună pentru producători să-şi reducă costurile cu furajele şi să livreze produse mai ieftine pentru consumatori”, a afirmat Ki Fanning, nutriţionist pentru animale la Great Plains Livestock Consulting, din SUA.

Hrănirea vacilor cu dulciuri a devenit o practică tot mai populară concomitent cu majorarea preţului la porumb, dublu în prezent faţă de 2009. Avansul cotaţiei porumbului a fost alimentată de cererea de etanol, combustibil subvenţionat în SUA, dar şi de seceta puternică din această vară.

Situaţia a determinat fermierii să intre pe piaţa „dubioasă” a produselor care nu pot fi consumate de populaţie, dar pot fi transformate hrană pentru animale, potrivit CNN.

În timp ce porumbul se vinde la circa 315 dolari pe tonă, o cantitate similară de topping pentru îngheţată poate fi cumpărată şi la 160 de dolari.

Crescătorii de bovine cumpără furaje de la brokeri, care oferă o gamă largă de produse secundare, între care suc de cireşe, hrană pentru peşti, unt de arahide, umplutură din fructe sau cereale rămase din procesul de producţie al distileriilor.

Cererea ridicată conduce, însă, la creşterea preţurilor dulciurilor folosite de fermieri la preparaerea furajelor, scrie CNN. Astfel, preţul topping-ului pentru îngheţată a urcat de la circa 160 de dolari pe tonă până la aproximativ 240 de dolari pe tonă.

sursa: mediafax.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/fermierii-din-statele-unite-hranesc-vacile-cu-dulciuri-din-cauza-pretului-record-la-porumb/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19