Select your Top Menu from wp menus

Fenomen meteo rar deasupra Orheiului – curcubeu dublu FOTO/VIDEO

În această seară, orheienii au avut  parte de o privelişte mai deosebită. Un curcubeu dublu a apărut pe cer în timpul ploii care a pus stăpânire pe o parte din oraş. Fenomenul optic a durat mai bine de o jumătate de oră spre deliciul persoanelor care l-au admirat în pofida precipitaţiilor de afară.
Curcubeiele duble sunt rare, iar pentru a fi fotografiate sau filmate trebuie găsit unghiul potrivit, la momentul potrivit.

Potrivit superstiţiilor,  este un mare noroc să vezi un curcubeu, iar dacă vezi un curcubeu dublu eşti  şi mai plin de noroc.


Curcubeul este un fenomen optic și meteorologic care se manifestă prin apariția pe cer a unui spectru de forma unui arc coloratatunci când lumina soarelui se refractă în picăturile de apă din atmosferă. În condiții de vizibilitate bună uneori se poate observa și un curcubeu mai slab, concentric cu primul, ceva mai mare și cu ordinea culorilor inversată. Teoretic există nu numai acest curcubeu secundar, ci o infinitate de ordine superioare, dar practic cu ochiul liber potr fi observate două al treilea și al patrulea sunt și mai slabe și se află de aceeași parte cu soarele, ceea ce îngreunează mult observarea.

  • curcubeu 12
  • curcubeu 10
  • curcubeu 7
  • curcubeu 6
  • curcubeu 1
  • curcubeu 3
  • curcubeu 4

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/fenomen-meteo-rar-deasupra-orheiului-curcubeu-dublu-fotovideo/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19