Select your Top Menu from wp menus

Femeile nu mai au motive să acuze bărbaţii de insensibilitate emoţională.

Cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh au confirmat că bărbaţii se pricep mult mai puţin la descifrarea emoţiilor, comparativ cu femeile.

Cercetarea a fost realizată pe un grup de femei şi bărbaţi. Participanţii au fost rugaţi să analizeze o serie de fotografii în care erau expuse chipurile unor indivizi. În tot acest timp, creierele subiecţilor au fost scanate, scrie descopera.ro

Atunci când au fost întrebaţi dacă chipurile din poze aparţineau unor femei sau unor bărbaţi, sau dacă feţele par să inspire inteligenţă, răspunsurile au fost asemănătoare, indiferent de sexul subiecţilor.

În schimb, atunci când au fost întrebaţi dacă persoana din imagine este prietenoasă, bărbaţii au stat mult mai mult pe gânduri, comparativ cu femeile. Chiar dacă în final ei au dat acelaşi răspuns ca femeile, bărbaţilor le-a fost mult mai dificil să îşi formeze o opinie referitor la persoana din imagine.

Cu ajutorul tehnicilor de scanare, oamenii de ştiinţă au observat o accelerare a vitezei sângelui în regiunea cunoscută ca fiind implicată în recunoaşterea emoţiilor.

Constatarea acestui proces, spun cercetătorii, sugerează că creierele bărbaţilor sunt nevoite să muncească mai mult pentru a putea lua decizii sociale, având în vedere că acestora li se pare dificil să recunoască emoţiile.

Coordonatorul studiului, profesorul Stephen Lawrie, susţine că acest fenomen le permite bărbaţilor să aibă destul timp pentru a răspunde corect la o problemă.

sursa: descopera.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/femeile-nu-mai-au-motive-sa-acuze-barbatii-de-insensibilitate-emotionala/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19