Ieri s-a încheiat cel de-al doilea modul de instruire sub genericul „Avem abilități – dorim posibilități!”, ce are drept ca scop consolidare a abilităților de lidere a femeilor cu dizabilități pentru implicarea lor în procesul decizional la nivel național și local.
Ce înseamnă egalitatea de gen și dezvoltarea durabilă? Cum să consolidezi echipe la nivel local pentru a deveni o lideră comunitară? Cum să te lansezi în campanie electorală? Cum să comunici pentru a schimba lumea? Cum ar trebui să fie relațiile tale cu presa? Și
Despre toate acestea au învățat 40 de femei cu dizabilități din diferite localități ale Republica Moldova, inclusiv din UTA Găgăuzia și malul stâng al r. Nistru, în cadrul celui de-al doilea modul de instruire in cadrul Programului național inedit „Avem abilități – dorim posibilități!”.
Mai mult, femeile au aflat cum să elaboreze și livreze prezentări publice și cum să pregătească un mesaj oficial, o petiție sau o declarație oficială. Sesiunile de instruire au fost încununate de o întâlnire cu Cornelia Amihalachioae, coordonatoare Monitorizare și Evaluare, ofițeră de Inovații Sociale, în cadrul Centrului e-Government Moldova.
Programul de consolidare a participării în politică și în viața civică a femeilor cu dizabilități din Republica Moldova „Avem abilități – dorim posibilități!” a fost lansat în iulie, în premieră, la Chișinău, se va încheia în octombrie curent și este constituit din patru etape, și anume, instruiri, care includ vizite și discuții cu reprezentați ai Guvernului, Parlamentului RM și ai instituțiilor publice, dar și schimburi de experiență cu femeile de succes din Republica Moldova.
Apoi, va urma etapa de mentorat, unde participantele vor examina studii de caz, luând în considerație lecțiile învățate și cunoștințele acumulate, sprijinite de mentore și mentori cu experiență. Iar cea din urmă etapă va fi campania de sensibilizare, care își propune să sporească toleranța societății față de femeile cu dizabilități și implicarea lor în aspectele sociale, politice și economice ale vieții.
Programul de consolidare a abilităților de lidere a femeilor cu dizabilități este implementat de Asociația Antreprenorilor cu Dizabilități „Abilități Europene Fără Limite”, cu susținerea Programului ONU „Femeile în Politică”, implementat de Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în parteneriat cu Fundația Est-Europeană și Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, sprijinit financiar de Guvernul Suediei.
Direcția Situații Excepționale mun. Orhei a IGSU continuă să desfășoare măsuri de prevenire a…
Câțiva candidați supleanți pe lista Partidului ”RENAȘTERE” sunt imposibil de identificat pe teritoriul comunei Pelivan…
Biroul Național de Statistică informează că, prețurile medii de consum în octombrie 2024 s-au majorat…
Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI) felicită autoritățile moldovene pentru eforturile lor de a…
Până în prezent înotătorul Ion Lazarenco Tiron nu a primit nici un răspuns la plângerile…