Select your Top Menu from wp menus

Federica Mogherini: Ucraina, Moldova si Georgia au dreptul sa-si decida suveran viitorul

Ucraina, Moldova si Georgia au dreptul sa-si decida suveran viitorul si prezentul, a declarat miercuri sefa diplomatiei europene, Federica Mogherini, intr-un interviu acordat AFP in care afirma ca summitul de la Minsk reprezinta un „punct de cotitura” in conflictul din estul ucrainean si o sansa pentru Rusia de a deveni „un actor responsabil”.

„Trebuie sa fie clar ca apartine Ucrainei, Moldovei si Georgiei sa-si decida suveran viitorul si prezentul”, a spus aceasta, in conditiile in care cele trei tari au semnat acorduri de asociere cu UE. „Nu se pune problema de a construi un nou zid, de a vrea sa cream spatii intre Rusia si noi”.

In acest interviu, Federica Mogherini a cerut UE sa „inceteze sa fie timorata” pentru a deveni „un actor decisiv pe scena internationala”.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/federica-mogherini-ucraina-moldova-si-georgia-au-dreptul-sa-si-decida-suveran-viitorul/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19