Select your Top Menu from wp menus

BAC: Fecior de șef monta înregistrarea video ca să nu se obsere că se copiază

Ofițerii anticorupție au descins în șase centre de BAC, după ce au primit mai multe semnale că elevii copiază la cea de-a treia probă, de profil. Numai la Liceul „Mihai Viteazul” din Chișinău au găsit zeci de telefoane și copiuțe abandonate.

„În veceu au fost găsite șase telefoane mobile. La sfârșitul examenului, au fost găsite, în masa din fața clasei, trei telefoane mobile, precum și o stație de transmitere a mesajelor. În căptușeala scaunelor, au mai fost depistate 16 telefoane și încă un aparat de transmitere-recepție. În sala unde au scris examenul candidații de la profilul umanist, asupra a 13 dintre aceștia, au fost identificate câte un telefon mobil, iar după tablă, alte șapte telefoane abandonate”, se spune în comunicatul de presă al Ministerului Educației.

Directoarea instituției, Neli Berezovschi, a spus că feciorul său, pe care ofițerii l-au găsit închis la subsol, ar fi verificat PH apei bazinului. Pe de altă parte, Bogdan Zumbreanu, șeful direcție urmărire penală de la Centrul Anticorupție declară că oamenii legii au interceptat o convorbire telefonică. Potrivit acesteia, era așteptat un tehnician, cu ajutorul căruia trebuie să fie montate filmările în așa fel încât să nu se observe că liceenii copiază.

Delegații Comisiei Naționale de Examene împreună cu colaboratori ai CCCEC au depistat 69 de telefoane la candidații ce susțineau proba de profil la Liceul „Mihai Eminescu” din Cimișlia. Lucrările acestora vor fi anulate.

Neregulile au fost depistate și la Briceni. În satul Tabani a fost prinsă în flagrant, în cantina instituției, secretara liceului, care avea la ea copia testului de examen și 13 copiuțe pregătite deja, cu itemi rezolvați, dintre care pe două copiuțe erau trecute și numele „destinatarilor”.

Ieri,  candidații la BAC au susținut Matematica sau Istoria, în funcție de profil. La doar câteva minute de la începerea examenului elevii au postat pe rețelele de socializare subiectele de la examen. În scurt timp, tot acolo au apărut și testele rezolvate. În urma descinderilor de la celelalte două examene au fost demiși mai mulți șefi de centre de BAC și sancționați zeci de asistenți.
sursa:adevarul.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/feciorul-unui-director-monta-inregistrarea-video-incat-sa-nu-se-obsere-ca-se-copiaza/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19