Select your Top Menu from wp menus

Fără electricitate din cauza gheții. Orheiul, cel mai afectat raion

Ieri seara, din cauza depunerilor de gheață  și zăpadă pe firele de curent electric, au  apărut probleme de furnizare a energiei electrice în 24 de localități, iar azi dimineața,  la ora 09:30 numărul lor a ajuns la 64. Potrivit Premier Energy, mai multe cabluri nu au rezistat sub greutatea omătului și s-au rupt sau au fost deteriorate de crengile înghețate.

Mai bine de o treime din localitățile afectate sunt din raionul Orhei – 22 la număr. Au avut de suferit din cauza condițiilor meteo complicate si raioanele  Strășeni , Criuleni , Cimișlia,  Anenii Noi și Căușeni.

Echipele de intervenție operativă au lucrat toată noaptea pentru a securiza locurile rupturilor de conductoare și a înlătura copacii căzuți peste fire, iar din primele ore ale dimineții au fost implicate în lucrări 57 de formațiuni mobile dotate cu tehnica și materialele necesare pentru intervenții.

În context, cetățenii sunt îndemnați să nu atingă firele electrice căzute sau care atârnă suspect, să marcheze locul și să asigure paza acestuia până la venirea electromontorilor. În cazul unor incidente, aceștia pot apela în regim de urgență operatorul de distribuție la numărul de telefon al serviciului non-stop – 022431111 sau la cel local, indicat pe factură.