Select your Top Menu from wp menus

Familiile din Republica Moldova vor primi gratuit seturi de articole pentru nou-născuți

În premieră, Guvernul lansează programul „O nouă viață”. Începând cu luna decembrie curent, familiile din Republica Moldova vor primi gratuit din seturi de articole pentru nounăscuți. Pentru realizarea programului, Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi Regulamentul privind asigurarea familiilor cu bunuri la nașterea copiilor.

Documentul aprobat stabilește obligațiile operatorilor economici, procedura de oferire a setului, precum și conținutul acestuia. Cutia va include bunuri de prima necesitate: haine pentru nounăscuți, pachet cu scutece, lenjerie, pătură, set de produse cosmetice pentru copii și o jucărie de pluș. Articolele vor fi de producţie autohtonă, cu excepția scutecelor anunță un comunicat al Executivului.

Pentru a beneficia de setul pentru nounăscut, părinții – cetățeni ai Republicii Moldova și străini cu drept de ședere pe teritoriul țării noastre, vor completa până la externare un formular, cu anexarea copiei actului de identitate și a certificatului de naștere a copilului. Setul va fi transmis prin intermediul instituţiei medicosanitare publice sau private, care oferă servicii de maternitate sau va fi livrat la domiciliu.

Operatorul economic, care va asigura realizarea activităților incluse în program, va fi selectat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în cadrul licitației deschise. Operatorul trebuie să fie producător autohton, care produce mărfuri inclusiv pentru copii. O altă cerință este ca agentul economic să utilizeze în procesul de producție doar materie primă nepericuloasă sănătății copilului.

Proiectul vine în susținerea familiilor tinere pentru acoperirea unor cheltuieli la nașterea copiilor. Pentru realizarea programului, în anul curent, din bugetul de stat vor fi alocate peste 5,6 milioane de lei, iar pentru anul 2019 vor fi necesare circa 68 milioane de lei.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/familiile-din-republica-moldova-vor-primi-gratuit-seturi-de-articole-pentru-nou-nascuti/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19