Select your Top Menu from wp menus

Familii defavorizate din 10 raioane, inclusiv Orhei vor primi ajutoare pentru a depăşi pandemia

O sută cincizeci de familii cu copii, aflate în situație de risc, din raioanele Cantemir, Călărași, Căușeni, Fălești, Nisporeni, Orhei, Soroca, Sângerei, Telenești şi Ștefan Vodă beneficiază de pachete cu produse alimentare și de igienă personală ca urmare a situației create de pandemie. Donaţia, în valoare totală de zece mii euro, este transmisă familiilor de Asociaţia obştească ”Parteneriate pentru fiecare copil” (PPFC) cu suportul financiar al Fundației Siol din Irlanda, transmite MOLDPRES.

Potrivit directorului PPFC, Daniela Mămăligă, „acest ajutor este oferit în contextul efectelor sociale care se resimt deja în Republica Moldova ca urmare a pandemiei COVID-19 și are drept scop susținerea familiilor afectate şi asigurarea bunăstării copiilor”.

Familiile au fost identificate cu ajutorul direcțiilor de asistență socială din cele zece raioane amintite. Pachetele includ legume, ulei, făină de grâu, crupe, paste făinoase, conserve, ceai, dulciuri, precum și șampon, săpun lichid, pastă de dinți şi detergent de vase.

Donația a fost posibilă grație grantului în valoare totală de 50 de mii de euro acordat Guvernului Republicii Moldova de Fundația Siol din Irlanda, la sfârșitul lunii martie curent. Din suma totală a grantului au mai fost procurate echipamente medicale și de protecție pentru mai multe instituții medicale din țară, în valoare totală de 35 de mii de euro.