Select your Top Menu from wp menus

Facebook dă patru dintre cei mai tineri miliardari ai lumii

Cel mai tânăr miliardar din lume este Dustin Moskovitz, în vârstă de 27 de ani, unul dintre primii trei oameni din conducerea Facebook. Moskovitz a fost colegul de cameră al fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg, care din întâmplare este cu doar opt zile mai mare. Cei doi au renunţat să mai urmeze cursurile Harvard în acelaşi timp, după care s-au mutat în Silicon Valley pentru a-şi lansa proiectul. În 2012, fenomenul mondial Facebook îşi va lansa IPO-ul ce ar putea aduce mult mai mulţi bani celor doi tineri miliardari. Cu toate acestea, nici unul dintre ei nu a permis ca banii să le schimbe prea mult atitudinea şi modul de viaţă.

La doar 27 de ani, Mark Zuckerberg are o avere estimată la 21 miliarde de dolari. Acesta deține aproximativ 25% din acțiunile Facebook, ce au fost evaluate la circa 100 de miliarde de dolari. Compania intenționează să emită aproape 500 de mii de acțiuni din clasa B odată cu listarea acesteia, ceea ce va diminua pachetul lui Zuckerberg la 21%.

Pe lângă aceştia, încă doi co-fondatori ai Facebook fac parte din topul primilor zece cei mai tineri miliardari. Eduardo Severin, 30 de ani, a făcut parte din echipa Facebook, dar pentru că nu s-a înţeles cu Zuckerberg a părăsit compania. Chiar şi aşa, Severin deţine în prezent 5% din acţiuni. Sean Parker, 31 de ani, este fostul preşedinte al Facebook şi co-fondatorul site-ului de muzică Nasper. El a părăsit compania pentru noul său proiect în muzica online Spotify.

Doar două femei şi-au croit loc în clasamentul celor mai tineri miliardari, iar ambele sunt moştenitoare ale averilor pe care le deţin. Yvonne Bauer, 34 de ani, face parte din a cincea generaţie a familiei sale şi conduce o companie mass-media germană înfiinţată în 1875. În 2010, tatăl său i-a încredinţat o parte a imperiului (în valoare de 1,7 miliarde de dolari) care publică reviste în 15 ţări, precum Statele Unite, Mexic, Rusia sau China.

Yang Huiyan, 30 de ani, este principalul acţionar al Country Garden din Guangzhou, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din China. Tatăl său, Yeung Kwok Keung care este şi preşedintele companiei, i-a încredinţat-o în anul 2007, înainte ca acesta să fie listată. Yang Huiyan a absolvit marketing şi logistică în Ohio şi evită apariţiile publice.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/facebook-da-patru-dintre-cei-mai-tineri-miliardari-ai-lumii/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19