Select your Top Menu from wp menus

Fac-totum, a’la Orhei// I.M.”SCL Orhei” devine și intermediar în comerţ, dar şi negustor-angrosist

Acum 2 ani, o întreprindere municipală din Orhei şi-a completat lista activităţilor desfășurate cu cea a construcţiilor, iar de acum încolo se va mai putea  ocupa  de negustorie și de intermediere în comerț . Întreprinderea care a obţinut dreptul de a valorifica aceste genuri de activitate este una veche şi, mai înainte,  era cunoscută pentru  un profil clar, bazat pe servicii comunal-locative.

Actuala conducere a Orheiului a modificat statutul intreprinderii „Servicii Comunal Locative Orhei”  (SCL Orhei) prima dată la mijlocul anului 2016, prin includerea unui nou gen de activitate – al construcţiilor de imobile industriale. A doua modificare  serioasă a fost operată zilele trecute – prin includerea unor genuri de activitate de intermediere şi comerţ.

Vezi si Edilii orheieni îşi construiesc planuri cu IM „SCL Orhei”

În şedinţa Consiliului Municipal  (CM) din 20 aprilie a fost examinat un proiect de decizie, elaborat de Primăria Orhei, care susţine că “În scopul asigurării creşterii economice şi majorării veniturilor întreprinderii fondate de consiliul local, este binevenit şi necesar de completat lista genurilor de activitate care ar putea fi practicate de întreprindere”.

Consilieri, care nu fac parte din fracţiunea majoritară, au solicitat detalii despre această extensiune a activităţilor, întrebând şi despre existența unui business plan. Iurie Lupacescu a stăruit să audă răspunsuri  de la managerul-sef al SCL Orhei, Veaceslav Zaporojan, dar în locul acestuia au venit cu scurte explicații primarul Ilan Shor şi unul din juriştii care au pregătit modificările.

Decizia privind noile genuri de activitate ale SCL Orhei a fost aprobată cu votul majorităţii consilierilor. Una din excepţii a fost Oleg Matei, care consideră că pe această cale  pe piaţă se crează un monopol.

SCL Orhei a primit undă verde pentru  patru noi genuri de activitate: intermedieri în comerţul cu material lemnos şi materiale de construcţii; comerţ cu ridicata a materialului lemnos, a materialelor de constructie şi a echipamentelor sanitare; comerţ cu ridicata a altor produse intermediare şi comerţ cu ridicata nespecializat.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/fac-totum-ala-orhei-i-m-scl-orhei-devine-si-intermediar-in-comert-dar-si-negustor-angrosist/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19