Select your Top Menu from wp menus

Fabrica japoneză din Orhei, promisă anul acesta, va fi deschisă la anu’

Fabrica japoneză  de  producere a  cablajului pentru industria auto care urma să fie construită anul acesta la Orhei  îşi va deschide porţile în noiembrie 2017. Declaraţia a fost făcuta în cadrul unei conferinţe de presă la IPN de directorul financiar al Sumitomo Electric Bordnetze SRL, fostul speaker al Parlamentului  Igor Corman. „Conform planului nostru, anul viitor în luna august vom dispune în prima fază de o suprafaţă de peste cinci mii de metri pătraţi, iar în luna noiembrie a anul viitor va fi dată în exploatare întreaga fabrică, cu circa 27 de mii de metri pătraţi, ceea ce ne va oferi posibilitatea să angajăm în anii următori circa 2500 de persoane”, a menţionat Igor Corman.

Constucţia fabricii urma să înceapă în primăvara anului curent pe un teren de peste 8 ha transmis de autorităţile orăşeneşti pentru Zona Economică Liberă “Bălţi” care a fost extisnsă la Orhei.
În cadrul aceleieaşi conferinţe viceprimarul responsabil de probleme economice Viorel Dandara a spus că în urma investiţiei japoneze va profita bugetul local şi va fi dezvoltată infrastructura.

La moment, o secţie a fabricii activează în incinta unui fost complex comercial din cartierul Bucuria al oraşului Orhei.
Extinderea Zonei Economice Libere “Bălţi” la Orhei a fost anunţată încă la sfârşitul anului 2014 de fostul premier Iurie Leancă, în timpul unei vizite la Orhei.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/fabrica-japoneza-din-orhei-promisa-anul-acesta-va-fi-deschisa-anul-viitor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19