Select your Top Menu from wp menus

Fabrica de fermentare a tutunului din Orhei din nou scoasă la mezat

În aceste zile va fi făcută o nouă încercare de a vinde Fabrica de fermentare a tutunul din Orhei
Bursa de Valori a Moldovei desfăşoară astăzi, 19 mai, prima licitaţie din acest an de vânzare a acţiunilor proprietate de stat. Licitaţii cu „strigare” vor avea loc şi pe 20, 21 şi 22 mai. În cadrul acestora vor fi expuse pachetele de acţiuni în 24 de societăţi pe acţiuni, în 11 din care statul deţine pachetul majoritar.
La licitaţie sunt expuse acţiuni ale statului în „Comerţ Petrol” SA (100%), „Aeroport Catering” SA (100%), „Fabrica de fermentare a tutunului din Orhei” SA (95%) , Uzina Maşini de Salubrizare din Făleşti SA (94%). Spre privatizare sunt propuse şi pachete mai mici – „Alimentarmaş” SA (30%), Fabrica de unt şi brânzeturi din Vulcăneşti (13%). Suma totală a activelor expuse la noua rundă de licitaţii se estimează la 784 milioane de lei.
SA ‘Fabrica de Fermentare a Tutunuui din Orhei”, figureaza permanent in listele cu loturi-participante la licitatiile desfasurate la Bursa de Valori. Intentia statului de a-si vnde pachetul de actiuni pe care il detine la aceasta intreprindere nu a putut fi realizata ani in sir.