Select your Top Menu from wp menus

Experţii japonezi avertizează asupra unui risc de tsunami giganti

Estimările revizuite privind un potenţial impact pe care un seism produs în largul coastelor Japoniei l-ar putea avea asupra ţării arată că o mare parte a coastei japoneze a Pacificului ar putea fi inundată de un tsunami cu valuri de peste 20 de metri înălţime, informează duminică Associated Press.
Potrivit unor relatări din mass-media nipone de duminică, o comisie de experţi însărcinată de guvern a declarat că un tsunami declanşat de un seism cu o magnitudine de 9.0 în canalul Nankai, care se întinde din estul principalei insule a Japoniei, Honshu, până în sudul insulei Kyushu, ar putea depăşi 34 de metri.

O prognoză din 2003 a prezis înălţimea potenţială maximă a unui astfel de tsunami la sub 20 de metri.

Revizuirile se bazează pe o cercetare nouă, după seismul cu magnitudinea 9 din luna martie a anului trecut şi tsunamiul care a urmat, care au devastat o fâşie lungă de pe coasta nord-estică a Japoniei.

sursa: trm.md

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/expertii-japonezi-avertizeaza-asupra-unui-risc-de-tsunami-giganti/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19