Autorităţile întârzie cu implementarea proiectelor finanţate din resurse externe – credite sau granturi. Mai mult chiar, unele părţi ale contractelor încheiate cu donatorii nu mai sunt realizate, motiv ce duce la sancţionarea ţării.
Centrul Analitic Independent Expert-Grup a analizat cele 27 de rapoarte ale Curţii de conturi publicate în prima jumătate a anului 2014 şi a constatat că recomandările acesteia nu sunt îndeplinite, ceea ce duce la cheltuieli neraţionale, notează IPN.
Constatările curţii se referă la faptul că autorităţile nu au creat mecanisme eficiente pentru a putea beneficia de banii oferiţi de către donatori. Astfel ţara este sancţionată periodic deoarece nu respectă prevederile incluse în contractele de finanţare.
Tatiana Savva a remarcat că autorităţile moldoveneşti îşi aduc aminte că în ţară sunt probleme cu apa doar când este secetă.
Deşi a fost adoptată o lege a apelor, nu există o strategie care ar prezenta mecanisme de implementare a acesteia, iar legislaţia naţională în domeniu nu a fost armonizată cu standardele internaţionale.
Cât priveşte accesarea fondurilor în agricultură, o bună parte din banii acordaţi de donatorii externi nu sunt utilizaţi şi nu este adevărat când autorităţile spun că nu au bani pentru a susţine agricultorii, autorităţile nu întreprind măsurile necesare pentru a-i informa pe agricultori cum pot accesa aceste fonduri.
Numărul alegătorilor din raionul Orhei în continuare îl depășește pe cel al populației cu reședința…
O consilieră aleasă pe lisa PAS în consiliul comuncal Ciocîlteni, a renunțat la mandatul său.Comisia…
Transportatorii auto anunță că nu renunță la protestele din centrul Chișinăului, programate pentru data de…
Pe zi ce trece incendiile de vegetație și gunoiște se înmulțesc, astfel pompierii din Orhei,…
Echipele mobile de medici specialiști continuă să ofere populației consultații profilactice gratuite, acoperite din mijloacele…
Judecătoria Orhei a publicat zilele trecute o încheiere pe marginea cererii prin care Mitropolia Moldovei…