Select your Top Menu from wp menus

Expert german: Inscriptiile mayase nu prezic apocalipsa in 2012

 Sven Gronemeyer, care preda la universitatea australiana La Trobe, a declarat ca descifrarea unei tablite mayase ce include referiri la anul 2012 a indicat faptul ca aceasta se refera la tranzitia spre o noua era si nu la un eventual sfarsit al lumii.

Expertul a studiat tablita de piatra gasita in Tortuguero, in statul Tabascore, ce cuprinde o referinta legata de 2012.

El a spus ca inscriptia descrie intoarcerea, la 21 decembrie 2012, a misteriosului zeu mayas Bolon Yokte, la sfarsitul celei de-a 13-a perioada de 394 de ani, numita Baktun. 13 era un numar sacru pentru mayasi.

„Nu este nimic apocaliptic in aceasta data”, a spus Gronemeyer.

Gronemeyer a spus ca inscriptia se refera la sfarsitul ciclului de 5.125 de  ani, de la inceputul Calendarului mayas, in 3113 i.Hr.

Declaratia lui Gronemeyer a venit la cateva zile dupa ce Institutul arheologic din Mexic a minimalizat teoriile potrivit carora vechii mayasi au prezis producerea unei apocalipse in 2012, insa a recunoscut ca a descoperit o noua referinta legata de acest lucru pe un fragment cioplit gasit printre ruine, in sudul tarii. Pana in prezent, cei mai multi dintre experti citau o singura referinta legata de 2012 descoperita in glifele mayase, respectiv o tablita de piatra gasita in Tortuguero, in statul Tabasco.

Existenta „Caramizii de la Comalcalco”, asa cum este cunoscut cel de-al doilea fragment, a fost discutata de experti pe unele forumuri online. Multi se indoiesc ca este o referinta clara la data de 21 decembrie 2012 sau 23 decembrie 2012, zilele citate de sustinatorii teoriei ca lumea se va sfarsi in urma unui eveniment apocaliptic.

Institutul mexican de arheologie a declarat repetat ca teoriile legate de sfarsitul lumii in anul 2012 sunt o interpretare occidentala gresita a calendarelor mayase. Expertii mexicani afirma ca mayasii au vazut timpul ca pe o serie de cicluri care incep si se sfarsesc cu regularitate, fara insa sa contina ceva apocaliptic la sfarsitul unui ciclu dat.

sursa: hotnews.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/expert-german-inscriptiile-mayase-nu-prezic-apocalipsa-in-2012/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19