Select your Top Menu from wp menus

Expert din România califică situația din Orhei HALUCINANTĂ /VIDEO

Situația în care Ilan Șor a recunoscut în autodenunțul său că a participat la acțiuni ilegale, dar continuă să gestioneze banii publici este calificată drept halucinantă de expertul român Sorin Ioniță.

Preşedintele Asociaţiei Expert Forum de la Bucureşti, Sorin Ioniță, a declarat în cadrul emisiunii „Orizont european” de la TVR că: „În Letonia a fost penalizată o bancă, şi chiar şi o persoană a fost sancţionată într-un proces judiciar din cauza acestui furt al miliardului din Moldova.

În schimb, în Moldova nu s-a întâmplat nimic. Această chestiune este îngropată într-o mare de vorbe. Sunt oameni care au participat într-un mod foarte activ, cum ar fi primarul de Orhei, Ilan Șor. El chiar e denunţător. Este halicinant ce se întâmplă. Bine eşti denunţător, dar tu în continuare eşti primar şi gestionezi bani publici?”.

Amintim că în octombrie trecut, Ilan Șor a depus un autodenunț în care spune că i-a oferit în calitate de mită fostului premier Vlad Filat bunuri, servicii și bani în valoare de cca 250 de milioane de dolari. Potrivit autodenunţului pe care l-a scris, Ilan  Șor a oferit ultima sumă de 20 de milioane de lei, în calitate de mită, la începutul toamnei trecute,  atunci când ocupa deja  funcția de primar al orașului Orhei.
Procurorii moldoveni spun că primarul de Orhei a scăpat de răspundere penală în acest caz anume pentru că a făcut autodenunțul.

Într-un alt dosar răsunător,  al  devalizării sistemului bancar moldovenesc , Ilan Șor se declară nevinovat. Dosarul în care procurorii îl învinuiesc de neglijenţă în serviciu durează deja de un an. 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/expert-din-romania-califica-situatia-din-orhei-halucinanta-video/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19