Select your Top Menu from wp menus

Expert, despre contractul semnat de Chișinău cu Tiraspolul privind procurarea energiei electrice: „E foarte GRAV”

Contractul semnat de SA „Energocom” cu „MoldGRES” din stânga Nistrului pentru procurarea a 70 la sută din necesarul de energie electrică pentru R. Moldova, începând cu 5 iunie cerent, este un lucru „foarte grav”, susține expertul în energetică, Sergiu Tofilat.

În primul rând, potrivit lui Tofilat, va creşte datoria R. Moldova la gazele naturale, iar în al doilea rând Ministerul Economiei impune consumatorii din Moldova să finanţeze regimul separatist: „Noi achităm şi costul gazului din care este produsă energia, iar aceşti bani ajung direct în aşa-numitul buget transnistrean”.

Totodată, acest contract ar încălca recomandările Secretariatului Comunităţii Energetice din UE, care prevăd excluderea furnizorilor de energie care nu plătesc materia primă, dar „MoldGRES” nu plăteşte gazul.

mai multe pe ziarulnational.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/expert-despre-contractul-semnat-de-chisinau-cu-tiraspolul-privind-procurarea-energiei-electrice-e-foarte-grav/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19