Select your Top Menu from wp menus

Expert: Cifrele reale ale şomajlui sunt de 3-4 ori mai mari decât cele oficiale.

Expertul economic Iurie Gotişan, consideră că numărul şomerilor în Moldova ar fi de 3-4 ori mai mare decît cel oficial, pentru că multă lume nu pur şi simplu nu este înregistrată.
El crede că diminuarea şomajului ar necesita modificări în legislaţie.Aceasta în contextul că autorităţile deseori vorbesc despre flexibilizarea pieţei muncii, dar fără argumente care să demonstreze în primul rând rigiditatea pe care ar combate-o cu un nou cod al muncii. Mai mult, este destul de greu să se afle câte locuri de muncă spre exemplu noi sunt create şi câte au fost închise. Spre exemplu, noi avem o pondere mare a contractelor temporare de muncă, însă aceasta nu duce la scăderea şomajului, ci din contra.
Guvernul, de altfel de rând cu actorii sociali, cum ar fi patronatele şi sindicatele, ar trebui să se gândească la diverse forme de solidaritate socială precum se practică în Occident, cum ar fi reducerea timpului de lucru, concedii platite doar pe jumătate, plata a 75 la sută din salariu spre exemplu, când lucrătorul sta acasă pentru ca activitatea economică este slabă.
În opinia lui Gotişan pentru angajat reducerea timpului de lucru este o alternativă preferabilă concedierii.
sursa: europalibera.org


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/expert-cifrele-reale-ale-somajlui-sunt-de-3-4-ori-mai-mari-decat-cele-oficiale/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19