Select your Top Menu from wp menus

Exista mai multe sanse sa mori de ziua ta, decat in oricare alta zi – studiu

Aveti mare grija data viitoare cand suflati in lumanari. Oamenii de stiinta au descoperit ca avem mai multe sanse sa murim de aniversarea noastra decat in orice alta zi a anului.
Cercetatorii au studiat mai mult de 2 milioane de oameni, timp de 40 de ani si au constatat o crestere a deceselor cauzate de atac de cord, accidente vasculare cerebrale sau sinucideri.
In medie, s-a observat ca persoanele in varsta de peste 60 de ani au avut cu 14% mai multe sanse sa moara de aniversarea lor.
„Zilele de nastere se pot termina tragic mai des decat ne asteptam. De asemenea, cu cat suntem mai batrani, cu atat cresc sansele ca ceva grav sa ni se intample”, a declarat Dr. Vladeta Ajdacic-Gross, profesor la Universitatea din Zurich.
Cercetatorii din Canada au constatat la randul lor ca atacurile cerebrale vasculare sunt mai probabile sa se produca de aniversari, in special in randul pacientilor cu hipertensiune arteriala.
„Exista doua ipoteze. Prima este ca mananci prea mult si imbatranesti, iar acest lucru iti cauzeaza decesul. Cea de-a doua se refera la efectul placebo: Esti pe moarte si faci tot posibilul pentru a mai trai pana la ziua ta, dupa care iti zici ca gata, ti-a ajuns”, a declarat Richard Weisman, profesor psiholog la Universitatea din Hertfordshire.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/exista-mai-multe-sanse-sa-mori-de-ziua-ta-decat-in-oricare-alta-zi-studiu/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19