Select your Top Menu from wp menus

Exeprt: guvernanții vor încerca să amâne până după campania electorală condițiile impuse de FMI

Expertul economic Stas Madan crede că guvernanții vor încerca probabil să amâne până după campania electorală și vor încerca probabil să scoată din agenda publică condițiile impuse de FMI pentru semnarea unui acord.
Într-un interviu pentru Europa Liberă, Madan s-a declarat sceptic că până atunci vom vedea ce presupune acest acord nemijlocit. Una din condițiile despre care FMI vorbea încă anul trecut, este ajustarea tarifelor în sectorul energetic, or ajustarea înseamnă majorarea tarifelor de fapt, care este un subiect destul de sensibil. „Pe de o parte vor avea loc optimizări de cheltuieli, pe de altă parte, consolidarea fiscală, pentru a reduce deficitul bugetar și a face în perspectivă bugetul mai sustenabil. Sigur că se va încerca probabil plafonarea unor cheltuieli publice, probabil putem uita de majorări de salarii pentru următoarea perioadă în sectorul public, asta cu siguranță.
Expertul mai spune că Pentru țară, pentru Republica Moldova în general, acordul cu FMI nu este atât de important prin prisma alocărilor de bani care vor veni de la FMI, care, sunt și ele importante, dar mai ales din perspectiva reformelor asumate în fața FMI-ului. Atunci când avem o guvernare în care încrederea populației este la un nivel destul de scăzut, doar presiunea externă poate da siguranță că vor avea loc schimbări în bine.”


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/exeprt-guvernantii-vor-incerca-sa-amane-pana-dupa-campania-electorala-conditiile-impuse-de-fmi/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19