Documentul prevede instituirea, până în anul 2016, a unei administrări în domeniul sănătăţii nutriţionale. De asemenea, în 80 la sută din instituţiile de învăţământ şi 70 la sută din spitale va fi creat un mediu favorabil promovării alimentației sănătoase. Un alt obiectiv este reducerea consumului de grăsimi, zahăr și sare. Acestea sunt doar unele dintre măsurile prevăzute în proiectul Programului Naţional în domeniul alimentaţiei şi nutriţiei pentru anii 2014-2020, care au fost aprobate astăzi de Cabinetul de miniștri.
Programul prevede și creșterea nivelului de cunoștințe al populației în domeniul alimentației sănătoase până la cel puțin 50 la sută. Un alt obiectiv este ca numărul copiilor alăptați în primele șase luni de viață să ajungă la 60%.
Datele Ministerului Sănătăţii arată că şase la sută dintre copiii cu vârsta de până la cinci ani suferă de retard statutar, condiționat de insuficiență cronică de energie. Fiecare al cincilea copil are anemie, iar unul din trei – deficienţă de iod. Situația printre adulți, de asemenea, este alarmantă. Statisticile oficiale arată că 40 la sută dintre femeile gravide sunt anemice, iar jumătate din populaţia adultă este supraponderală sau obeză.
Pentru anul 2024, Republica Moldova a înregistrat un scor de 60 de puncte, în Indicele…
În fiecare an în preajma sărbătorilor de Paști, pompierii din Orhei, Telenești, Rezina și Șoldănești…
Un proces-verbal de control al Inspectoratului de Supraveghere Tehnică privind volumul cheltuielilor făcute din banii…
Potrivit declarației de avere și interese personale depuse de deputata din Orhei, Mariana Cușunir aceasta…
Anul trecut, președintele raionului Orhei, Vasile Adașan a avut un salariu total de peste 275…
În anul 2021 Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională a inițiat proiectul ”Renovarea și modernizarea tehnică…