Select your Top Menu from wp menus

Executivul va anunța moratoriu asupra numărului de personal încadrat în instituțiile publice

Cabinetul de miniștri a susținut astăzi propunerea Ministerului Finanțelor de a institui un moratoriu asupra ”majorării numărului unităților de personal” în autoritățile publice și alte instituții finanțate de la buget, informează MOLDPRES.

”Proiectul a fost elaborat în scopul de a nu admite datorii la fondul de salarizare a angajaților din instituțiile publice”, a declarat în ședința Guvernului ministrul Finanțelor Octavian Armașu. Moratoriul se aplică la situația de la 1 august 2016 și nu se referă la absolvenții instituțiilor de învățămînt superior care vor dori să se încadreze în sistemul public.

Suma economiilor formate în urma posturilor vacante va fi blocată pînă la rectificarea bugetului de stat, care, potrivit ministrului, va fi efectuată la sfîrșitul lunii august-septembrie.

Introducerea moratoriului a fost solicitată de Fondul Monetar Internațional.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/executivul-va-anunta-moratoriu-asupra-numarului-de-personal-incadrat-in-institutiile-publice-2/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19