Select your Top Menu from wp menus

Executivul aprobă modificări în Legea privind societățile cu răspundere limitată

Persoanele care vor dobândi prin succesiune (moștenire) dreptul de proprietate asupra unei părți sociale într-o societate cu răspundere limitată vor avea dreptul să primească echivalentul valoric al părții sociale dacă calitatea de nou asociat a dobânditorului va fi refuzată de asociații SRL, transmite IPN cu referire modificările aprobate de Guvern în Legea privind societățile cu răspundere limitată.

Formarea societății cu răspundere limitată se bazează pe voința și încrederea reciprocă a asociaților. Asociații pot refuza calitatea de nou asociat al dobânditorului unei părți în SRL, dar acest refuz nu trebuie să afecteze drepturile patrimoniale ale ultimului.

Curtea Constituțională a declarat neconstituțională sintagma din Legea cu privire SRL prin care dobânditorul părții sociale în societatea cu răspundere limitată poate intra în posesia echivalentului ei valoric numai după operarea modificărilor respective în actele de constituire a societății cu răspundere limitată. Aceste modificări se efectuează la Adunarea generală a asociaților SRL, convocarea căreia poate dura.

Prin modificările aprobate de Guvern se stabilește că pentru înregistrarea în Registrul de Stat al persoanelor juridice a modificărilor privind dobândirea părții sociale dobânditorul va prezenta la Camera Înregistrării de Stat actul juridic, autentificat notarial, prin care a devenit succesor. Se exclude necesitatea de prezentare a actului de constituire modificat al SRL și hotărârea Adunării generale a asociaților în acest sens.

La începutul acestui an numărul total al întreprinderilor înregistrate în Moldova constituia 171622, dintre care 95521 (56%) SRL.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/executivul-aproba-modificari-in-legea-privind-societatile-cu-raspundere-limitata/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19